Päivä 10 – Ankanrintaa punaviinissä ja rosmariiniperunat

Olemme käyneet ystäväni Maijan kanssa satunnaisesti lounalla meitä kiinnostavissa ravintoloissa, mutta tällä kertaa tuli mahdollisuus kokata itse. Ja koska ruoan valmistuminen ei ollut ihan ajasta kiinni (tässä tosiaan meni hetki), päätin valita tuplasetin uudesta kirjasta (löytyy sivuilta 88-89). Ja ai ai, että oli hyvää! Toi liemen soija oli aika kova yhdistelmä punkun kanssa. Mä en tiedä, pitäiskö mun olla yllättynyt kokkaustaidoistani vai onko nää reseptit kuitenkin aika helppoja valmistaa. Veikkaan tota jälkimmäistä.

Okei, nyt tulikin eka resepti, jota ei löytynyt valmiina netistä. Teen luvalla poikkeuksen ja julkaisen sen tässä:

Ankanrintaa viinikastikkeessa
kahdelle

1 sipuli
8 herkkusientä
80 g pekonia tai savukylkeä
1 (300–400 g) ankanrinta
ripaus suolaa
mustapippuria
1 ½ dl punaviiniä
1 rkl soijakastiketta
pari timjaminoksaa

Kun alat kuitenkin valmistaa tätä herkkua, niin ota ankanrinta huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.

1 Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi herkkusienet. Pienennä pekonisiivut tai kuutioi savukylki.

2 Trimmaa ankanrinnasta suurin osa rasvasta pois, säästä rasva. Viillä ankanrinnan nahkapuolelle ruudukko, jonka viillot ulottuvat lihaan asti.

3 Sulata leikkaamasi ankanrasvat pannulla. Lisää kuumalle pannulle pekoni tai savukylki, herkkusienet ja sipuli. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia välillä sekoittaen.

4 Ota toinen pannu ankkaa varten. Mausta ankanrinnan rasvaton vatsapuoli suolalla ja pippurilla. Laita liha nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja ala kuumentaa levyä täydellä teholla. Paista ankanrintaa nahkapuolelta 4–5 minuuttia. Kun pinta on saanut kauniin värin, paista ankanrintaa vielä toiselta puolelta minuutin verran. Kaada rasva pois pannusta.

5 Siirrä pekoni-sieni-sipuliseos samalle pannulle ankan kanssa. Lisää joukkoon punaviini, soijakastike ja timjaminoksat. Kiehauta. Ota pannu pois hellalta ja peitä se kannella tai foliolla, anna seistä viitisen minuuttia.

6 Nosta ankanrinta pois pannulta, kääri se folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Keittele pannulle jäävää kastiketta hiljalleen ankan huilatessa.

7 Viipaloi ankanrinta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Tarjoile ankka rosmariiniperunoiden (tässä vaiheessa kannattais jo miettiä sen kirjan hankkimista tai vaikka kirjastosta lainaamista) kanssa.

 

Ei haitannut, vaikka tiskiä tuli paljon. Sekin auttoi, että resepti vaati hieman viiniä ja pitihän sitä lasillisen verran itsekin maistaa.

tossa kypsänä

kypsänä, mutta vielä pannulla

valmista tuli! pling!

valmista tuli! pling!

 

 

 

2 thoughts on “Päivä 10 – Ankanrintaa punaviinissä ja rosmariiniperunat

  1. Tänään tein. Suurinpiirtein tuolla ohjeella. Tuli hyvää ja syvää. Mutta mistähän johtuu, että siinä maistuu salmiakki?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *