Päivä 47 – omeletti ja suolattua tomaattisalaattia

annos oli niin valtava, ettei se mahtunut kunnolla isolle lautaselle.

Mä pidän munakkaasta. Tää homma lähti oikeastaan siitä, kun mun PT sanoi, että iltaisin kannattaa vähentää hiilareita, mutta kaltaiseni iltanälkäinen ihminen voi täyttää vatsansa lämpimällä ruoalla ja omeletti on loistava vaihtoehto. Mä nimittäin herään yöllä, jos mulla on nälkä ja se ei ole mikään hyvä asia. Tää on vähän sellainen opetteluhomma ollut, mutta olen vähän huono noudattamaan ruokavalioita. No, mä tykkään ruoasta, minkä sille voi?

Mä luokittelen tän nopeaksi kokkaukseksi, vaikka tomaattisalaatin kanssa meneekin puolisen tuntia, kun noita tomaatteja pitää itkettää. Tietty munakkaan voi täyttää haluamillaan jutuilla (omalla listalla usein juuston ohella siitakesienet, paprika ja kalkkunaleike), mutta esimerkiksi kesän parhaat ja tuoreimmat tomaatit ovat erinomainen lisuke tälle proteiinipaukulle.

Tomaattisalde ensin: kypsät tomaatit leikataan reiluiksi lohkoiksi ja laitetaan siivilään. Päälle merisuolaa ja annetaan itkeä puolisen tuntia. Sitten tomaatit ja revityt (hienompaa kuin leikkaaminen) basilikanlehdet tarjoulukulhoon ja reipas loraus oliiviöljyä pintaan. Sekoita nätisti, mutta reippaasti. Kyllä, noin helppoa!

Munakas taitaa olla vielä yksinkertaisempi. Munat ja yrtit kulhoon, vispataan sekaisin (urheilija tinkii keltuaisista ja lisää valkoaisia ja joku saattaa vaikka jatkaa seosta ruokalusikallisella vettä, maitoa tai kermaa) ja kuumalla pannulla paistellen hieman sekoitellaan välillä, että hyytyminen on tasaista. Hieman pinta saa jäädä pehmeäksi, juusto päälle ja taita omeletti kahtia. Siinä ei kovin montaa minuuttia mene. Nauti lämpimänä ton salaatin kanssa. Ole tyytyväinen, mutta älä ahnehdi.

btw toi salaatti on mielettömän hyvää!

annos oli niin valtava, ettei se mahtunut kunnolla isolle lautaselle.

annos oli niin valtava, ettei se mahtunut kunnolla isolle lautaselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *