Päivä 48 – kohoaako luumukohokas?

Kohokkaat on hassu juttu. Nopea tehdä, nopea sössiä, oikeastaan ihan hyvän makuinen juttu. No, jotain piti tehdä ja eikös luumu jotenkin liity pääsiäiseen? Ai ei? No, ei se haitannut. Mulla nimittäin oli jääkaapissa sellaista joulutorttuihin käytettävää hilloa ja ajattelin, että siitähän saa ekan Safkaa-kirjan luumukohokasta kokeiltua. No, enhän mä ole ikinä tehnyt mitään kohokasta ja onneksi luin kirjan vinkin, että kannattaa ennemmin käyttää pientä astiaa, koska ilmeisesti sellaisessa onnistuu helposti.

Nopea hommahan toi itse tekeminen on. Valkuaisia vatkataan vaahdoksi (suolan ja sitruunamehun kanssa), jonka jälkeen sekaan sotketaan varovasti. hillo ja sokeri. Se luumumarmeladi on muuten itsessään aika pirun makeaa, että kannattaa ottaa rauhallisesti sen kanssa. Uunissa 180 astetta ja aikaa menee n 12-15min. Tässä kannattaa olla tarkkana, koska kohokkaasta tulee hiton nopeasti sen nimensä vastakohta ja lätsähdys tapahtuu huomaamatta. Tai siis sen huomaa. Siis: jos tarjoat näitä, sun pitää saada ne tarjolle nopeasti sieltä uunista. Ei oo vaikeaa. Maistuu hassulta, mutta hyvältä.

nimensä mukainen kohokas edessä, pari lässähtävää takana

nimensä mukainen kohokas edessä, pari lässähtävää takana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *