Päivä 50 – lohdulliset lihapullat ja puoliväli

Lihapullat valikoituivat tälle päivälle oikeastaan aika sattumalta. En ajatellut niinkään sitä, että Sata päivää Safkaa -projekti on tänään puolivälissä, vaan mieleni teki lihapullia tänään. Ilmeisesti en myöskään ollut saanut tarpeekseni lampaasta, koska tämä tuli tehtyä karitsasta.

Yleensä teen lihapullat italialaisittain, tomaattikastikkeessa keitellen, mutta nyt halusin kokeilla ensimmäisen Safkaa-kirjan reseptiä ja kokkailla lihapullat uunissa. Another first, sanoisin. Ei oikeastaan vaikea tämäkään resepti. Sipulit kuullotetaan pannulla ja korppujauhoja turvotetaan kermassa. Molemmat laitetaan kulhoon jauhelihan kaveriksi. Mukaan pari kananmunaa ja rohkeaa sekoitusta kädellä. Sitten esim puuhaarukalla. Kun taikina on tasaista, sen kannattaa antaa olla jääkaapissa puolisen tuntia tasoittumassa. Sen jälkeen muovaillaan pullat uunivuokaan (kannattaa muuten dippailla käsiä kylmään veteen, niin muovailu sujuu paremmin).

Kaveriksi sopii erinomaisesti perunamuusi. Tää on mummotouhua isosti ja mikäs sen kotoisampaa.

matala lämpö pitää pullat kosteina

matala lämpö pitää pullat kosteina

vapise ikea!

vapise ikea!

Mä mietin, että loppuukohan multa reseptit kesken tässä toisen puoliskon aikana. Joitain ruokia olenkin tässä tehnyt jo useamman kerran (esim härkätataki, avokadopasta tietysti, stroganoff ja rosmariinilohi), mutta en niitä ole vielä tuplabloggaillut. Kyllä tässä joka tapauksessa hyvin lähelle sataa päästään ilman tuplauksia ja paljon hyviä ruokia on vielä luvassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *