Päivä 51 – tuoretomaattipasta enteilee kesää

Tää on ehkä aiheeton varoitus, mutta tää ruoka on tosi hyvä. ja yksinkertainen.

Ehkä mä olen kaksi asiaa saanut päähäni tässä puolivälin paikkeilla. Enää ei tule säilytettyä tomaatteja tai kananmunia jääkaapissa. Tomaatit ovat sitä useammin välttäneetkin, mutta hiljalleen alan myös ymmärtää syyn…

Ensinnäkin: tämä tuoretomaattipasta on salamannopea valmistaa. Kymmenisen minuuttia varmaan siinä menee, koska ruoan voi vamistaa sillä aikaa, kun pasta kypsyy (jos on kiire).

Pasta siis kiehumaan ja samalla voit alkaa pilkkoa tomaatteja ja noita valkosipulinkynsiä. Sen jälkeen erilaisia yrttejä hieman silputaan ja kaikki tämä laitetaan tarjoiluastiaan odottelemaan hetkeksi. Laita vaikka aurinkoiseen paikkaan, jos sellainen on käden ulottuvilla. Päälle vielä suolaa ja pippuria sekä hieman oliiviöljyä.

Pastan valmistuttua ota hieman keitinvettä talteen ja kippaa huuhdotut pastat tarjoiluastiaan. Päälle fetaa (haarukalla on hyvä raapia sitä juustokönttiä) ja hieman pippuria sekä oliiviöljyä. Tää on niin hyvää. Meinasin sanoa, että kasvisruoka, mutta eihän tää ole, koska feta. Mutta silti.

niin hyvä. ja valkosipulinen. omnomnom

niin hyvä. ja valkosipulinen. omnomnom

2 thoughts on “Päivä 51 – tuoretomaattipasta enteilee kesää

  1. Olen yrittänyt syödä pääasiassa puhtaasti, välttämällä viljoja ja lehmänmaitotuotteita. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä voisin elää pastalla, tomaateilla, yrteillä ja parmesanilla! Kohtuus kai kaikessa…

    Saatoin muuten syödä eilen elämäni parhaan pastan Lontoon Locanda Locatellissa. Pappardellea metsäsieni-valkoviinikastikkeessa ja päälle pöydässä raastettua parmesania.

    Tomaateista – Olethan huomannut, että Stockalta saa kelpoja (makeita ja kypsiä) tomaatteja talvellakin? Niiden nimike on tyyliin “kypsänä poimitut tomaatit”, which is fucked up, koska kaikki vihannekset ja hedelmät pitäisi tietty poimia kypsänä.

    • Ehkä itselleni kohtuus ja tolkku ajavat ohi. Koska ilmeisesti aina löytyy tutkimus, joka kertoo meidän tappavan itsemme syömällä juuri jotain tiettyä juttua. Ehkä nautin ruoasta sen ajan 🙂
      Jep, pitäisi poimia kypsänä, mutta meillä taitaisi siinä tilanteessa olla kaupoissamme aika paljon ylikypsää tuotteita… Parhaat tomaatit kasvatetaan tietty itse (jos siihen on mahdollisuus).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *