Päivä 53 – possukastike ja perunamuusi

Normaalitilanteessa porsaanliha on aika vähäisessä kulutuksessa ja suunta grillaillessakin on enemmän lohen, kanan ja satunnaisen naudan kautta edennyt. Nyt kuitenkin vastassa oli ensimmäisen Safkaa-kirjan possukastike ja täytyy sanoa, että lapsuudesta tai jostain mielen kätköistä tuli sellaisia fiiliksiä, että odotukset tähän olivat aika korkealla.

Olin ostanut palan mainiota kassleria. Se oli sopivan rasvaista, mutta ei liian rasvaista. Välillä näkee sellaisia rasvakönttejä, joista pitää erikseen etsiä lihaa, mutta tämä oli oikein hyvän oloinen pala. Pilkoin tuon ja kuumalla pannulla ruskistuksen jälkeen mukaan laitetaan sipulit, hieman jauhoja ja sekoitetaan pari minuuttia. Mukaan hieman vettä ja kastike hieman tiivistyy kiehahduksen jälkeen. Sitten meneekin hetki, eli about tunti, mutta sillä välillä ehtii tehdä perunamuusin. Kannattaa käyttää Lapin puikulaperunaa. Tulee paras muusi -ja nopeasti. Puikulat kypsyvät about parissakymmenessä minuutissa.

Kun muusi on valmis ja pata muhinut noin tunnin, lisää sekaan desi kermaa ja reipas ruokalusikallinen dijon-sinappia. Viisi minuuttia kypsymistä ja se on siinä, paras possukastike aikoihin. Koulun kauhuruoat jäävät unohduksiin, koska tätä ruokaa tehdään toistekin!

tää oli niiiiin hyvää!!

tää oli niiiiin hyvää!!

Onko tää vaan hienompi nimi läskisoosille? Ehkä, mutta oli kyllä oikein hyvää!

4 thoughts on “Päivä 53 – possukastike ja perunamuusi

  1. Tämä ohje oli vissiin safkaa 1 -kirjassa? Hieno kiilto lihassa, lisäsitkö lopussa vähän voita?

    • Jep, ekassa kirjassa on. Yhtään ei tarvinnut lisätä rasvaa lopussa, sitä oli ihan kunnolla sekä reseptissä että lihassa. Oikea energiapommi.

  2. Tää on ihan maailman paras possukastike!Oon aiemmin pitänyt kassleria vähän roskalihana,mutta tän reseptin jälkeen en pidä enää.Meillä aina ipanatkin hihkuu riemusta kun jaksan tehdä tätä 🙂

    • Joskus kassler saattaa tosiaan olla aika huonolaatuista ja tarpeettoman rasvaista. Osaava lihakauppias myy hyvät kasslerit ja markettien vakuumi-ihmeet on vähän sellaisia, joita pitää arvailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *