Päivä 55 – Nizzan salaatti juoksukisan jälkeen

Kävin päivällä juoksemassa Länsiväyläjuoksun ja olen ollut illan varsinaisissa endorfiinipöllyissä. Juoksusta lisää toiste, mutta hienoisesta nuutumisesta huolimatta halusin kuitenkin valmistaa vielä iltapalaa ja valitsin Safkaa 2 -kirjasta Nizzan salaatin.

Ilmeisesti Nizzan salaatissa ei ole kamalasti sääntöjä, mutta siihen tulee salaatin lisäksi ainakin tomaattia, tonnikalaa, anjoviksia ja kananmunaa sekä oliiveja. Tässä olikin sitten vielä muuta: fenkolia (mun uusi suosikki), grillattuja paprikoita ja tietysti avocadoa, koska mä alan hiljalleen ymmärtää, että avocado taitaa olla Alexander Gullichsenin suosikkikasvis.

Mutta voi että tää oli hidasta puuhaa. Tietty juoksusta väsyneenä sitä haluaa salaattinsa nopeasti ja vaivatta, mutta se ei tosiaan tänään onnistunut. Oli hidasta ja oli vaivaa, mutta lopputulos oli oikeastaan todella onnistunut. Sekä maku että visuaalisuus toimi. Erittäin hyvin toimi myös tämän salaatin kastike, vahvasti valkosipulilla maustettu sinappia ja sitruunaa sisältävä soosi, jota sai oikein kunnolla laittaa salaatin päälle. Pidin suuresti tästä, mutta harkitsen hetken uudestaan tekemistä, koska salaatin tekemisen pitäisi olla kuitenkin helppoa.

jos haluaa katsoa lähempää, tältä se näyttää

jos haluaa katsoa lähempää, tältä se näyttää

tein sitten urakalla näitä

tein sitten urakalla näitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *