Päivä 58 – Eestiläinen sitruunapiirakka

Joku näissä leipomushommissa on, joka mua kiehtoo. Siis se ajatus, että saisi aikaa jotain hienoa ja tyylikästä jne. Käytäntö ei sitten aina olekaan aivan sama homma, koska matka Strömsöhän on välillä pitkä, mutta yleensä perille päästään. Niin tälläkin kertaa. Mä en ole tainnut oikeastaan koskaan tehdä sen kummemmin piirakoita (paitsi sellaisia Mummo Ankan omenapiirakoita, ovat muuten hyviä). Mutta siis tällaisia piiraita, joissa keskellä on jotain, jonka pitäisi hyytyä, niitä en ole kyllä tainnut tehdä. Siispä eestiläisen sitruunapiirakan kimppuun.

No tää pohja olikin sitten hauska kaveri, siitä tuli aivan murua. Pitiköhän tulla? No, se meni kuitenkin aika kivasti taputelluksi tohon vuokaan ja pohja on kasassa.

Tää ei oikeastaan ole kovinkaan monimutkainen resepti, mutta aika monta työvaihetta ja erillistä astiaa meni, että sai nää kaikki yhteen. Lopputulos näkyykin tosta alta.

eestiläinen sitruunapiirakka otti vähän tummuutta, mutta se ei makua haitannut

eestiläinen sitruunapiirakka otti vähän tummuutta, mutta se ei makua haitannut

Joo, mä tiedän, ettei esim kannattaisi lähteä kauppaan siinä vaiheessa, kun kakku on uunissa, mutta just tänään oli pakko. Maksoin tästä nöyristelystä kakun tummumiseen johtaneet lunnaat.

Ja en muuten taas osannut lukea reseptiä ensin läpi. Jäi vuoka voitelematta. Ei sinänsä haittaa tuo, mutta vois tän jossain vaiheessa oppia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *