Päivä 59 – Kuhaceviche ja muna-anjovisleivät vappupöytään

Pientä piperrettävää ja lähes sormiruokaa oli tarjolla, kun vappupöydän osasia koottiin. Kaupasta oli taas tarttunut mukaan pyöreitä palasia Rosalan limppua ja siitä saikin mainiot muna-anjovisleivät. Reseptiä ei juuri tarvita, kuva kertoo.  Jos ei kerro, leivän päällä on voita, voin päällä siivu keitettyä kananmunaa, kananmunan päällä on anjovista. Se on se sardelli, ei kilohaili. Tätähän ollaan kelattu jo aiemmin, eikös?

Lisää kalajuttuja oli luvassa kuhacevichen myötä. Tämäkin oli sinänsä helppoa ja nopeaa. Astiaan puristetaan mehuja (sitruuna, lime), pilkotaan mausteita (chili, valkosipuli), pilkotaan kalaa (tässä kuva, muukin vaalea kala on Ok), pilkotaan vihanneksia (netistä muuten opin, että paprikassa on erittäin suuri c-vitamiinipitoisuus ja keltaisessa on enemmän kuin punaisessa) ja juttuja sekoitetaan keskenään. Kalan annetaan muhia liemessä n 45minuuttia ja koristelun jälkeen voidaankin jo lähes kirmata pöytään.

 

No vappukelit olivat taas omiaan, mutta onneksi ruoka maistui.

20140501-164654.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *