Päivä 61 – Fenkoli-minttusalaatti (tuoremakkaroiden kanssa)

Fenkoli on hyvää vauhtia nousemassa mun suosikkikasvisten joukkoon. Se on ainakin toistaiseksi osoittatunut monessa toimivaksi, eikä tuo vienosti anikselta tuoksuva vihannes ole vielä pettänyt. Tänään tein tuoremakkaroiden lisukkeeksi Safkaa2-kirjasta löytyvän Fenkoli-minttusalaatin. Nimestä löyttää myös yhden suosikkini, mintun (nykyään olen jo sinut kouluaikojen Minttu sekä Ville -trauman kanssa), jonka lisäksi chili näyttelee hyvää osaa salaatissa.

Aloitetaan siis pilkkomalla chili (muista poistaa siemenet). oikeastaan fiiliskysymys, tekeekö kuutioita, renkaita, vai millaisia palasia. sellainen pieni kuutionykerrys on varmaan kivointa. Ainakin se tuntui sillä hetkellä hyvältä fiilikseltä. Chili laitetaan johonkin sopivaan astiaan hengailemaan sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Päälle hieman suolaa ja pippuria. Annetaan olla 15min, että makua pääsee mukaan.

Tässä välissä voi pilkkoa fenkolin. Reseptissä kehotetaan leikkaamaan se tosi ohuiksi viipaleiksi (maku paranee ja tulee miedommaksi ohuilla siivuilla), mutta ei mikään estä vaikka raastamasta, jos sulla on siihen sopiva raastin, mutta kyllä tuon pilkkoi ihan kätevästi isolla veitselläkin.

Kun fenkoli on leikattu ja laitettu asitiaan, voit repiä sen kanssa sekaisin mintunlehdet, jonka jälkeen voit kaataa päälle alussa tekemäsi öljyn.

kappas vaan, fenkoli ja minttu ei rimmaa yhtä hyvin sanoina, mutta makuina ovat oikein toimiva yhdistelmä

kappas vaan, fenkoli ja minttu ei rimmaa yhtä hyvin sanoina, mutta makuina ovat oikein toimiva yhdistelmä

Sopii lihan seuraksi ja chilistä jää mukava pistely kielen päälle. Itse kokkailin Wurst Fennican raakamakkaroita. On tietysti muitakin valmistajia, mutta tuo on näitä paikallisia ja lähituotantoa on syytä tukea.

Jos tykkää käyttää fenkolia, mutta ei oe varma, miten tuo leikataan, tästä löytyy ohje. Ja tästä. Itse vaan leikkelin ilman noita ohjeita, ei se niin vaikeaa ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *