Päivä 62 – Lemon curd ja köyhät ritarit sunnuntaiaamuksi

Tänä sunnuntaina ei onneksi tarvinnut kiirehtiä aamiaisen kanssa. Uudemmasta Safkaa-kirjasta bongasin köyhien ritarien kanssa tarjottavan sitruunavoin, eli lemon curdin ohjeen. Lemon curd itsessään ei ole mulle aivan uusi tuttavuus, sillä ystävät tutustuttivat tuohon herkkuun joskus vuosikymmen sitten juhannusaamun mökkiaamiaisella. Silloinen uusi tuttavuus jäi mieleen ja sen tekeminen ei vaatinut isoa vaivaa, vaikka tuota lähikaupastakin saisi.

Mitä tässä sitten piti tehdä? Vaahdotushommia aluksi kananmunilla ja sokerilla. Sitten sekaan sitruunamehu (mä sooloilin ja laitoin yhden limen mehun mukaan) ja huoneenlämpöinen voi. Sitten vaan sekoitellaan vesihauteessa. Joku 10-15min siinä menee. Sekoitetaan mukaan vielä noi kuorirasteet ja herkku on jäähtymistä vaille valmis. Tän voi muuten tehdä valmiiksi jo aiemmin, koska säilyy jääkaapissa. Ja sopii muuten loistavasti esim paahtoleivän päälle.

Mä en muista, koska viimeksi olen syönyt köyhiä ritareita, mutta siitä on varmasti vuosikymmeniä. Mutta mikäs sen parempaa, kuin paistaa pannulla muna-maito-kermaseoksessa uineita pullansiivuja. Siinä sielu lepää ja vatsa kiittää. Päälle sitruunavoita (tai hilloa, jos sitruunan maku ei miellytä). Sitruunan voimakkuutta voi taittaa oman mielen mukaiseksi esim ranskankermalla.

Lemon curd on parhaimmillaan paistetun tai paahdetun leivän päällä. Hyvää jälkkäreissä ja aamiaisella.

Lemon curd on parhaimmillaan paistetun tai paahdetun leivän päällä. Hyvää jälkkäreissä ja aamiaisella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *