Päivä 64 – Endiivisalaattia bolognesen kaveriksi

Voiko sanoa endiivisalaatti, vai onko liikaa toistoa? Endiivin suomeksi väännetty nimi on sikurisalaatti. Ja ensimmäisen Safkaa-kirjan resepteistä löytyi siis tämä sikurisalaatti-salaatti, joka on äärettömän yksinkertainen tehdä. Ja lisukkeena oikein mainio. Endiivin oma maku saattaa joissain yksilöissä olla hieman tylyhkö (ei välttämättä miellytä kaikkia), mutta kyllä kastikkeen sitruunamehu ja rakeinen ranskalaissinappi osaavat antaa oman potkunsa tälle ruoalle.

Salaatti on salamannopea valmistaa: salaatti voidaan käyttää joko kokonaisina lehtinä tai tai se voidaan pilkkoa pienemmiksi. Endiivien päälle lirautetaan kastike ja lisuke on valmis.

Tällä kertaa endiivit silputtuna mummolta perityssä 60-luvun Arabia-astiassa

Tällä kertaa endiivit silputtuna mummolta perityssä 60-luvun Arabia-astiassa

Itse tarjosin tämän lisukkeen hevosenlihasta tekemäni bolognaisen kanssa, että sain kunnolla tallattua eteläeurooppalaisia ruokajuuria. Hyvää tuli, maku oli oikein pehmeä.

Jauhettu heppa, tomaattikastike ja pasta. Kelpaa!

Jauhettu heppa, tomaattikastike ja pasta. Kelpaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *