Päivä 65 – Pastakastike jääkaapin jämistä

Nyt ollaankin jo tultu jämävaiheeseen, vaikka vielä reilu kolmasosa on jäljellä #satapäivääsafkaa-haasteesta. Tai sitten kyseessä on ensimmäisestä Safkaa-kirjasta löytyvä resepti, eräänlainen pastan pyttipannu eli jääkaapista löytyvien jämien hyötykäyttö.

Se, että mitä kaikkea pitää löytyä kaapista, on varmasti yksilöllinen juttu. Lihaa voi (ja kannattaakin) käyttää oman maun mukaan, mutta reseptin pekoni sekä chorizo-tyyppinen makkara antavat suolaisuutta ja rasvaa. Kastikkeen pohja on varsin maukas: s(h)alottisipulia, chiliä, valkosipulia (näihin kaikkiin on törmätty jo aiemmin näissä resepteissä), tomaattia, valkoviiniä (kyllä ja kyllä) sekä erittäin mainion makeuden ja pehmeyden kastikkeeseen tuova hunaja taikoo mukavan yhteyden makkaran suolaisuudelle, chilin tulisuudelle ja sipulin pehmeydelle. Tätä kastiketta voi ja kannattaa tuunata oman maun mukaan, mutta tuo pohja on se, jonka ainakin itse aion pitää omissa kokeiluissani.

Eihän se visuaalisesti kaunista ole, mutta maistui oikein hyvältä

Eihän se visuaalisesti kaunista ole, mutta maistui oikein hyvältä

ja vaikka siitä riitti useammalle syöjälle, kaikki meni

ja vaikka siitä riitti useammalle syöjälle, kaikki meni

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *