Päivä 68 – Marängsviss, eli hovijälkiruoka sopii vaikka äitienpäivään

Tähän ekasta Safkaa-kirjasta jälkkäriin ei ole olemassa varsinaista mittasuhteellista reseptiä. Fiiliksen mukaan tähän laitetaan vaniljajäätelöä (mulla litra), marenkeja (tee itse tai osta), kermavaahtoa (perin desin purkki meni) sekä suklaakastiketta.

No, jos teet niinkuin minä, niin aloita marengeista hyvissä ajoin, saattavat viihtyä uunissa kauemmin kuin luulet.

marengit

3 kananmunanvalkuaista, 1½ dl hienoa sokeria, 5 tippaa sitruunamehua

Kuumenna uuni 110-asteiseksi
Laita valkuaiset puhtaaseen teräskulhoon ja vatkaa kevyesti, lisää puolet sokerista ja sitruunamehu. Vispaa (joo, sähkövatkaimella) niin, että taju lähtee, kunnes vaahto on kovaa. Sekoita mukaan vielä loput sokerista.

Tee lusikan tai pursotinpussin (kätevä!) avulla leivinpaperille pieniä (mutta mahdollisimman samankokoisia) huippuja. Laita pelti uuniin. Mulla tuli kaksi peltiä ja ne valmistuvat hitaammin. Yhdessä menee joku tunti. Valmiin marengin erottaa siitä, että se irtoaa paperista helposti ja tuntuu kuivalta.

Sitten kannattaa valmistaa (maailman helpoin) suklaakastike

4 rkl kaakaojauhetta, 1dl sokeria, 1 dl vettä

laita ainekset kattilaan, keitä välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee.

 

Nyt voit aloittaa varsinaisen jälkkärin rakentamisen: Lado marenkeja, vaniljajäätelöä ja kermavaahtoa mielivaltaisessa järjestyksessä tulivuoren muotoon. Raasta vielä tummaa suklaata valkoisen vuoren päälle. Kaada suklaakastike päälle hieman ennen tarjoilua ja pidä huoli, että saat itsekin maistaa. Tämä jälkkäri menee nopeasti.

tältä se sitten näytti, kun kaksi n4livuotiasta pääsi rakennusavuksi

tältä se sitten näytti, kun kaksi nelivuotiasta pääsi rakennusavuksi

eikös ravintoloissa kuulu nykyisin jakaa pieniä annoksia?

eikös ravintoloissa kuulu nykyisin jakaa pieniä annoksia?

ei jäänyt kamalasti jäljelle

ei jäänyt kamalasti jäljelle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *