Päivä 69 – Seesampaneroidut kanavartaat ja hapanimeläkastike

Voi elämä! 45 sekunnin pihvin kanssa jo toinen supersafka samelle viikolle! Täytyy sanoa, että ikään tai maailmankatsomukseen tarttumatta nämä kanavartaat ovat todella hyviä. Toki näiden kanssa saa menemään aikaa, jos kolminkertaistaa reseptin, kuten minä (otin melko vakavasti kirjan sekä Hannan erikseenkin mainitseman varoituksen vartaiden mahdollisesta loppumisesta ennen aikojaan). Mutta periaatteessa tää menee oikeastaan aika nopeasti. Tee silti hapanimeläkastike ensin. Vaikka se linkissä (ja tässä tekstissä) onkin perässä.

Kanat pistetään palasiksi (tällä kertaa käytetään rintafileitä, ei enää kokonaisia kanoja), maustetaan suolalla ja pippurilla, sekä seivästetään tikulla. Seuraavaksi uitetaan vispatuissa kananmunissa ja pankojauho-seesaminsiemenseoksessa. Pankojauhot ovat japanilaisia korppujauhoja ja niitä löytää jo yllättävän hyvin kaupan sushitarvikehyllystä. Kannattaa muuten taputella ne jauhot ja siemenet hyvin siihen pintaan kiinni.

Sitten mennäänkin paistohommiin. Liian kuumaksi ei kannata pannua kuumentaa, ettei friteerausöljy syty palamaan. Jos ei ole lämpömittaria lähellä (ja vaikka olisikin), kannattaa ottaa sammutuspeite siihen lähelle. Palavaa öljyä ei nimittäin vedellä sammuteta. Ei, tälläkään kertaa ei tarvnnut kokeilla, mutta parempi varautua. Joku 160-170 astetta on ok, eli lämpötila, jossa esim paahtoleipä ritisee kivasti ja pinnasta tulee kauniin (vaalean)ruskea. Vartaat paistuvat muutamassa minuutissa. Ja syömään. Kaveriksi riittää limetinviipaleet sekä reseptilinkin ohjeessa oleva hapanimeläkastike.

Hapanimeläkastike on suhteellisen yksinkertainen valmistaa. Ota kasari esiin, nyt ei tarvita paistinpannua. Chilit ja valkosipulit pilkotaan ja kuullotetaan öljyssä. Ei kannata liian kuumalla pitää, etteivät pala. Kasariin lisätään tomaattipyre, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja soija- tai kalakastike. Mulla oli soijaa. Kalakastikettakin ehkä jossain, mutta en jaksanut etsiä sitä ja se haisee kuumennettaessa aika pahalta (vaikka maistuukin hyvältä). Sekoittele ja keitä kymmenisen minuuttia. Ei se ole minuutin päälle, mä keitin varmaan kaksikymmentä. Sitten vielä sekoitetaan maissitärkkelys puoleen desiin kylmää vettä ja kaadetaan se kastikkeen sekaan ohuena nauhana, hyvin sekoitellen. Keitä minuutti ja se on siinä. Nyt voit paistaa noi kanat, koska kastike ehtii hieman jäähtyä ja kanat kuitenkin tulee nopeammin valmiiksi.

Oli hyvää, sopii vaikka kesäiltoihin, ulkona nautittavaksi. Itse ottaisin oluen näiden kanssa.

Loistavat seesampaneroidut kanavartaat ja hapanimeläkastike

Loistavat seesampaneroidut kanavartaat ja hapanimeläkastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *