Päivä 70 – Paistettua kuhaa ja piparjuuri-kananmunakastike

Mieleni teki kalaa. Katselin, minkälaisia reseptejä oli jonossa ja silmään tarttui tämä ensimmäisen Safkaa-kirjan resepti paistetusta kuhasta ja sen kanssa tarjottavasta piparjuuri-kananmunakastikkeesta. Koska hyvät raaka-aineet ja niistä tehtävät ruoat eivät vaadi kovinkaan monimutkaisia toimenpiteitä, tämäkin resepti itsessään on hyvin yksinkertainen.

resepti on neljälle

4 kuhafileetä á n 150g
suolaa
valkopippuria
korppujauhoja
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä

Leikkaa kuhafileestä keskiruodot pois (koska et sä halua nyppiä niitä kuitenkaan) ja paloittele file tarvittaessa pannuun meneviksi paloiksi (pitää olla saakelin iso pannu, jos koko fileen meinaat kerralla paistaa). Mausta kalafile suolalla ja valkopippurilla ja kääntele korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannu, laita sinne voinokare ja oliiviöljy. Kun öljy alkaa ruskistua, laita kalat pannuun ja paista pari-kolme minuuttia per puoli. Katso, ettei korppujauho pala. Katso myös, ettei pannu ole liian täynnä (ettei se jäähdy liikaa)

piparjuuri-kananmunakastike

Tässä on pieni vinkki: keitä munat ensin.

2 about kovaksi keitettyä kananmunaa
50g voita
½ sitruunan mehu
1-2 rkl piparjuuritahnaa tuubista (tuorettakin saa käyttää raastettuna)
2 rkl vettä
ruohosipulia silputtuna
n. ½ tl suolaa

Painele kananmunat haarukalla hienojakoiseksi hakkelukseksi. Sulata voi kattilassa ja lisää kananmunat, purista sitruunasta mehu mukaan kattilaan ja lisää myös pieni tilkka vettä. Piparjuurta maun mukaan mukaan ja suolaa sopivasti. Pieneksi pilkottu ruohosipuli mukaan ihan lopuksi ja pöytään.

Hyvää tuli ja kaikki meni. Kaverina oli uusia perunoita.

paistetun kuhan kaveriksi sopii piparjuuri-kananmunakastike

paistetun kuhan kaveriksi sopii piparjuuri-kananmunakastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *