Päivä 71 – jälkkärihommissa: Pannacotta

Pannacotta on varmaan arvostukseensa nähden maailman helpoimmin valmistettava jälkiruoka. Ja ehkä nopein (vaikka siinä kuluukin aikaa, mutta sen on lähinnä sen hyytymisen odottelua, silloin ei tarvitse tehdä mitään). Makuvaihtoehtoja on todella paljon, mutta tämä on oikein helppo ja yksinkertainen jälkkäri:

resepti on virallisesti mitoitettu neljälle, mutta makeutta riittäisi varmaan viidelle, jopa kuudellekin

3 liivatelehteä
1 vaniljatanko
5 dl kermaa
1 dl sokeria

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
  2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kerman joukkoon pieneen kattilaan. Lisää mukaan myös halkaistu vaniljatanko ja sokeri. Kiehauta seosta niin, että sokeri sulaa. Nosta kattila levyltä ja anna maustua vartin.
  3. Nouki vaniljatanko kattilasta. Purista liivatelehdistä vesti pois ja sotke ne kerman sekaan
  4. Kaada massa kippoihin, odota esim yön yli. Tai ainakin neljä tuntia, mutta yön yli on parempi.
  5. Kumoa hyytyneet pannacottat lautasille ja tarjoa ne jonkun kivan lisukkeen kanssa.

Eikö ollut helppoa ja yksinkertaista? No on! Onko hyvää? Kyllä? Pitääkö tehdä muottiin? No tavallaan kannattaa, mutta se voi olla vaikka lasi, eikä sitä tartte kumota. Useammalle vieraalle tän voi tehdä vaikka shottilaseihin, jos on sopivan pieniä lusikoita.

no nyt oli kaverina marjoja, mutta joku minttu olisi voinut sopia hyvin tähän

no nyt oli kaverina marjoja, mutta joku minttu olisi voinut sopia hyvin tähän kaveriksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *