Päivä 74 – Thaimaalaiset kalapihvit ja kurkkurelissi

Jauhettu kala on ollut mulle jotenkin vieras homma. Koskaan aiemmin en ole moista tainnut valmistaa ja esim sushia ja tonnikalatartaria lukuun ottamatta olen ollut sitä mieltä, että kalat on hyvä syödä sen ihmeemmin pilkkomatta, muusaamisesta puhumattakaan. Safkaa 2 -kirja kuitenkin tarjosi Thaimaalaisten kalapihvien ja kurkkurelissin ohjeen ja koska olen tässä muutenkin itselleni uusia juttuja kokeillut, päätin tarttua tähän.

Kalapihvien valmistaminen oli muuten aika nopeaa, ainekset laitettiin monitoimikoneeseen ja nopean surrauksen tuloksena massa oli valmis. Ideana on, että ainekset saavat erottua toisistaan, ei ole tarkoituksena tehdä puuroa. Kalamassasta tai -taikinasta muotoillaan pihvinkaltaisia lätysköitä, jotka paistetaan öljyssä (pisteet muuten sille, joka keksi melko energiapitoiselle rasvalle tuotenimen Keiju).

Kalapihviannoksen makua täydentämään valmistetaan kurkkurelissi, jonka maun salaisuus on oikeastaan kastikkeessa. Lime(ti)n happamuus, riisiviinietikka ja sokeri kokataan siirappimaiseksi salaatinkastikkeeksi, joka antaa chilillä ryyditetylle kurkkusalaatille mainion kirpeyden. relissi täydentää kalapihvejä erittäin hyvin, eikä relissiä sovi unohtaa tästä annoksesta.

Kalapihvien kanssa tarjotaan mainio kurkkurelissi

Kalapihvien kanssa tarjotaan mainio kurkkurelissi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *