Päivä 75 – Haukimurekepihvit ja kaprisvoi

Ja toinen kalapäivä heti perään. Tuli (tietoisesti) hankittua hankittua tuplamäärä haukea, niin voi testata myös ensimmäisen Safkaa-kirjan kalamurekereseptin ja verrata sitä tohon edelliseen. Tässä selkein ero on heti reseptissä, tai oikeastaan valmistuksessa, sillä näiden pihvien taikina vaivataan kunnolla sekaisin, aivan puuroksi. Ja siihen sekoittamiseen muuten pitiäsi olla monitoimikone. Muuten ei oikein onnistu.

Taikina saa sekoittelun jälkeen jäähdytellä jääkaapissa tunnin verran ennen paistamista. Paistamisessa kannattaakin hyödyntää lusikkaa, jota kannattaa pitää aina välillä kylmässä vedessä (taikina ei jää niin helposti kiinni). Lusikalla nostellaan taikinapallosia pannulle ja niitä paistetaan muutaman minuutin per puoli. Paistamisen jälkeen pihvit nostetaan uunivuokaan. Kun vuoka on täynnä ja taikina on loppu, pihvit kypsennetään vielä kymmenen minuutin ajan 160-asteisessa uunissa.

Tarjoillaan perunamuusin ja kaprisvoin kanssa. Kaprisvoi antaa mukavan suolaisuuden pihvien ja perunamuusin kombinaatiolle.

Haukimurekepihvit ovat parhaimmillaan kaprisvoin kanssa

Haukimurekepihvit ovat parhaimmillaan kaprisvoin kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *