Päivä 76 – Tomaatti-juustosalaatti kolmella tavalla

Tai kolmella juustolla. Ensimmäisen safkaa-kirjan ohje todentaa asian: kesän tomaatit ja pehmeät juustot toimivat yhdessä. Ja lämpimän viikon myötä kauppoihin on tullut varsin kypsiä tomaatteja (eikä enää niitä, jotka siirtyvät suoraan raa’asta pilalle). Tosin tänään juuri kaupassa ihmettelin kasaa kotimaisia oransseja tomaatteja (eivät olleet tarkoituksella oransseja)… Tähän niitä oransseja ei kannata käyttää.

Tää on muuten nopea ja helppo

Neljälle alkuruoaksi:

3-4 lihaisaa, kypsää tomaattia
150-200 g vuohenjuustoa, fetaa tai mozzarellaa, miel tuoreena
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Viipaloi tomaatit ja ja asettele tarjoiluvadille. Laita juusto tomaattien kaveriksi lautaselle, päälle oliiviöljyä ja jos juusto kaipaa lisää suolaa (mozzarella ainakin kaipaa, vuohenjuusto ja feta yleensä eivät), lisää sen päälle hieman laadukasta sormisuolaa. Mustapippuria myllystä ja se olikin sitten siinä. Nopein vie.

Mä käytin testatakseni kolmea eri juustoa, mozzarellaa, vuohenjuustoa ja halloumia. Kaikki olivat hyviä, mutta pehmeä vuohenjuusto vei voiton.

ylinnä mozzarella, oikealla halloumi ja alinna vuohenjuusto

ylinnä mozzarella, oikealla halloumi ja alinna vuohenjuusto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *