Päivä 78 – Couscous on loistava kaveri grillatulle lihalle

Couscous on taas yksi näistä, joille ei ole ns oikeaa reseptiä. Tai varmasti on, useitakin. Tää on oikeastaan yksi värileikki, sillä tässä reseptissä viljapalleroiden sekaan viskotaan punaista ja keltaista paprikaa, (puna)sipulia, valkosipulia ja chiliä sekä tietysti yrttejä. Brasiliassa voi kuulemma saada maissista tehtyä couscousia, joten keliaakikoillakin on vielä mahdollisuus päästä osaksi tästä mainiosta lisukkeesta. Yleensä tämä tehdään durumvehnästä, mutta ei sinänsä ole viljariippuvainen.

Valmistus on suhteellisen nopeaa, joskin kaikkien noiden sekaan viskottavien juttujen pilkkomisessa menee aikaa. Aloita siis pilkkomalla paprikat ja sipuli, sotke ne keskenään ja purista päälle sitruunan mehu. Ja kun tässä nyt hommiin päästään, kuullotetaan chiliä ja valkosipulia hetki kattilassa öljyssä, sitten lisätään vesi ja suola. Sitten ne couscous-pallerot turpoamaan. Kansi päälle. Kun ovat siinä hetken (no ainakin 5 min, mulla meni varmaan parikymmentä, kun touhusin muuta), mukaan sekoitetaan ne pilkotut paprikat ja sipulit, hieman yrttejä ja oliiviöljy. Sekoita ja vie pöytään.

Couscous on on muuten paljon kivempi sanamuoto kuin suomalaisittain virallisemmin käännetty kuskus. Vaikka noinhan se lausutaan.

Ehdotus oli, että lammasta, mutta mukaan tarttui nautaa, joten paistoin pihvit.

värikkyys ja maku kohdallaa, hyvä pihvin kaveri

värikkyys ja maku kohdallaa, hyvä pihvin kaveri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *