Päivä 79 – Carpaccio, raakaa lihaa parhaimmillaan

Carpaccio on tartar-pihvin ohella näitä raa’an lihan klassikoita ja vähän samanlainen (ja oikeasti täysin erilainen) kuin uudemmasta Safkaa-kirjasta löytyvä härkätataki. Ja koska tässä tapauksessa vähän tarkotitaa oikeastaan aika vähän, joten keskitytään nyt tähän carpaccioon.

Tarvitset näitä:

200g:n pötkö härän sisäpaistia/ulkofileetä, syiden mukaan leikattuna (älä ota maailman paksuinta palaa)
merisuolaa/sormisuolaa
mustapippuria

Suolaa lihapötkylä reilusti meri-/sormisuolalla ja anna sen suolautua 30-40minuuttia.

Putsaa suola pois ja kuivaa liha talouspaperilla tms. Kääri liha tiukasti kelmuun siten, että siitä syntyy tasaisen paksu, halkaisijaltaan n 4 cm tanko (tän takia ei kannata ottaa sitä paksuinta palaa) ja laita pötkö pakastimeen vähintään pariksi-kolmeksi tunniksi. Siirrä tanko jääkaappiin n tunti ennen tarjoilua.

Ota kelmu pois ja leikkaa lihasta terävällä veitsellä niin ohuita siivuja kuin pystyt. Asettele kohmeiset siivut limittäin tarjoiluastialle ja ripottele päälle sormisuolaa ja mustapippuria.

Tarjoa carpaccio esim sitruunaöljyn kanssa:
3rkl oliiviöljyä
3rkl sitruunamehua

sekoita öljy ja sitruunamehu keskenään, lusikoi sitruunaöljy lihan päälle. Tarjoa rucolan ja parmesanlastujen kanssa.

Tai sitten voit tarjota kuin Raflassa on tapana, (lohi-avokadosalaatin ohessa olevan) wasabikastikkeen kanssa.

 

raakaa lihaa voi koristella esim tollaisialla vihreillä jutuilla

raakaa lihaa voi koristella esim tollaisialla vihreillä jutuilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *