Päivä 81 – merimiespihvi

Merimiespihvi ja karjalanpaisti ovat mulle jääneet kouluajoista muistiin ruokina, joista en niin riemuisasti huudellut. Ihan ok, mutta kuivakkaa oli muistikuvani. Ekan Safkaa-kirjan resepteistä löytyi merimiespihvi, joten rohkeasti kimppuun vaan.
Ruoka sinänsä on helppo tehdä, tarvitaan naudan sisäpaistia, perunaa, sipulia, lihalientä ja mausteita. Kypsennys tapahtuu enimmäkseen uunissa, joten ihan pikaruoasta ei ole kyse, vaikka valmistelu onkin nopeaa.
Ensin sipulit paistetaan voissa pehmeiksi ja pihveiksi viipaloitu paisti paistetaan kuumalla pannulla sopivissa erissä. Kuuma pannu ja erissä paistaminen siksi, että näin voidaan välttää lihan keittäminen paistinpannulla. Paistamisen jälkeen reilut puoli tölkkiä olutta pannulle ja paiston maut talteen.
Paistohommien jälkeen alkaa kasaus. Perunoita, sipulia ja lihaa vuorotellen päällekkäin niin, että perunoita on kolme kerrosta, lihaa kaksi. Perunat siis päälle, eikös vaan? Joo. Mausteet sinne väliin ja päälle lihaliemi ja oluella höystetty paistoliemi.
Ja uuniin. Ensin parikymmentä minuuttia paristasadasta asteessa, sitten lämpö alas 120 asteeseen, folio päälle ja tunti uunissa.
Ja mä luulen, että mulla tossa vikassa vaiheessa meni jotain persiilleen. Ne perunat eivät nimittäin kypsyneet. Eivät sitten millään. Mä jäin kelailemaan, että olisko toi 120 astetta vaan liian vähän tähän hommaan. En tiedä, mutta tällä kertaa kävi niin, että mun merimiespihviin kohdistuneet ennakkoluulot jäivät pysymään ja merimiespihvistä tuli toinen epäonnistuminen tän satapäivää-haasteen aikana.

 

siellä ne nyt kelluu. Mitä tapahtui? Mä en tiedä.

siellä ne nyt kelluu. Mitä tapahtui? Mä en tiedä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *