Päivä 82 – kukkakaalisalaatti (grilliruoan kaverina)

Helppo, nopea ja aivan saakelin maistuva salaatti. Ja kyllä, kukkakaalista saa tehtyä nopeasti hyvää. Tällaisina toukokuun (edelleen yllättävinä) hellepäivinä voi tehdä pikaisen lounaan grillin avustukslla ja pistää kukkakaalia kaveriksi.

Kaupasta ei tietenkään tässä vaiheessa vuotta löydy kotimaista kukkakaalia, mutta pärjäsi noilla tuontiversioillakin varsin mainiosti. Kesällä tietysti saa kotimaistakin ja sitä kohti. Maku oli tässäkin mainio. Eikä se varsinainen makujuttu ole pelkkä kukkakaali, sitruunamehun hapot ja valkosipuli tykkäävät tulla mukaan ja tää on näitä kokonaisuusjuttuja, jotka muodostavat parhaan osan tästä rouskuttelusta.

Salaatin saat tehtyä vaikka sillä aikaa, kun ruoka kypsyy grillissä, mutta jos haluat kunnolla makua, tämän voi valmistaa vaikka tuntia ennen.

Ai saakeli, mulle iski tätä kirjoittaessanikin nälkä. Joo, teen tätä varmasti uudestaan.

oikein maukas lisuke grillatulle lihalle

oikein maukas lisuke grillatulle lihalle

tässä kanan kaverina maistuva kukkis

tässä kanan kaverina maistuva kukkis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *