Päivä 83 – Pihvi ja kukkakaalia

Toinen kukkakaalipäivä! Ja syystä! Mä en tiedä, mistä syystä (tai toisesta) mä olen välttänyt kukkakaalia, mutta uskoisin tämän tilanteen muuttuvan. Kaiken lisäksi tänään saattoi käyttää pihvin syöntiin monia hyviä syitä: Naisten kymppi (en juossut, mutta meillä oli adidasheimon miesten kanssa 12km tukilenkki), vaalisunnuntai ja jääkiekossakin on finaalipäivä. Ja mulla on kokkauspäivä. Tämä resepti on eilisen kukkakaalisalaatin tavoin ensimmäisestä Safkaa-kirjasta.

kahdelle
marmoroitua ja hyvin riippunutta härän ulkofileetä (160-200g per ruokailija)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
pari kukkakaalia

Tärkeä homma: ota liha huoneenlämpöön ajoissa.

Kuumenna paistinpannu/parilapannu/grilli (itse käytin grilliä). Penslaa pihveihin hieman öljyä ja suolaa sekä pippuroi se puoli, jonka aiot paistaa ensin. Laita pihvi pannulle ja anna sen olla rauhassa 3-4 minuuttia. Kun ensimmäinen tippa lihasnestettä pyrkii pintaan, on pihvi medium. Suolaa ja pippuroi pihvin toinen puoli, käännä se ja paista kolmisen minuuttia.

Ota pihvi(t) pannulta ja kääri ne folioon kymmeneksi minuutiksi.

Sillä välin ehdit tehdä kukkakaalit:

pari kukkakaalia
suolaa

Keitä vettä pirun isossa kattilassa (kukkakaalin pitää mahtua kunnolla kiehumaan), suolaa vesi kunnolla (suolaton kukkakaali saattaa olla niiden huonojen muistojen aiheuttaja).

Laita kukkakaalit kiehumaan noin neljäksi minuutiksi, jonka jälkeen nostat ne reikäkauhalla esim keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan.

Ja vielä jäljellä mainio persilja-valkosipulivoi:

4-5 valkosipulinkynttä
100 g voita
lehtipersiljaa

sulata kattilassa voi ja laita ohueksi viipaloidut tai hienonnetut valkosipulit mukaan. Noin minuutin kuluttua lisää pilkottu lehtipersilja mukaan.

keitettyä kukkakaalia ja marmoroitua ulkofilettä

keitettyä kukkakaalia ja marmoroitua ulkofilettä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *