Päivä 86 – Kantarelli-carbonara

Tai tää uudemman Safkaa-kirjan pasta carbonara kyllä tuli tehtyä kantarellien sijaan suppilovahveroista, koska eihän tähän aikaan vuodesta kantarelleja löytynyt. Onneksi purkissa oli kuivattuja suppiksia, joten sienifiilis päälle ja miilunpolttajaa tapaamaan!

Reseptinä tää on varsin yksinkertainen: sieniä, sipulia ja pekonia (tai kasvisversioon pekonin sijaan munakoisoa, mutta mä tykkään pekonista) sekä parmesan-juustoa ja kananmunia. Eikä noistakaan mitään taikuutta tarvitse tehdä.

Sieniä paistetaan oliiviöljyssä hetki ja siirretään ne sitten sivuun.

Seuraavaksi paistetaan pilkottua sipulia ja pekonia ja sienet sekoitetaan niiden kanssa.

Pasta kiehumaan ja tarjoilukulhoon (itse lämmitin kulhon kuumalla vedellä, ei ollut haitaksi) sekoitetaan kananmunat ja parmesanjuusto.

Kiehunut pasta sekoitetaan sienien ja pekonien sekaan ja sekoitus siiretan tarjoilukulthoon. Sekoita hetki, päälle pippuria ja loput juustoraasteet.

Helppoa kuin mikä, mutta tämän syöminen oli nopeampaa. Toi resepti sanoo, että kahdelle, mutta tosta oisi riittänyt varmaan kolmelle helposti.

kantarelli-carbonara on hyvä arkipasta.

kantarelli-carbonara on hyvä arkipasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *