Päivä 89 – tokat simpukat: Sinisimpukat à la crème

Noni! Mennään sitten kunnolla tänne simpukkamaailmaan heti toisella vedolla. Ensimmäisen Safkaa-kirjan simpukkaveto menee perinteisestä viinikypsennyksestä hieman eteenpäin siinä, että osataan hyödyntää se varsinainen höyrytin/keittoliemi ja saadaan pohja kastikkeelle. Siinä tosin piilee pieni vaara tai huomion paikka: simpukoiden sotkeminen kermaiseen soosiin saattaa riskeerata vähintään sormet, ellei sitten jopa koko asustekokonaisuutta. Perinteinen tapa syödä simpukoita on käyttää tyhjää kuorta pinsettinä ja napsia sillä sisällöt uusista kuorista, vaan milläs napsit, jos kuoret ovat soosin peitossa? Oikea vastaus lienee, ettei sillä ole väliä, sillä tämä(kin) simpukkaresepti on todella hyvä ja mitä väliä sillä on, tuleeko siitä hieman sotkua. Tiskiä joka tapauksessa tulee. Mutta tiskaaminenkin on mukavampaa, kun vatsa on täynnä maistuvia simpukoita.

Simpukat tietty, belgialaisten juttu kun ovat, voi tarjota ranskalaisten kanssa, mutta menee myös ilman.

Mä olen edeleen fiiliksissä siitä, kuinka nopeita nää on valmistaa. Pikaruokaa lähes. Upeaa makua nopeasti,

simpukat kermakastikkeessa ovat tilaisuuteen sopivia lähes aina.

simpukat kermakastikkeessa ovat tilaisuuteen sopivia lähes aina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *