Päivä 90 – kolmas (ja vika) simpukkasetti: Peggyn sinisimpukkapata

Mä en tiedä, kuinka paljon yleensä näissä simpukkaresepteissä on variaatiota, mutta näissä kahdessa Safkaa-kirjassa on kolme erilaista simpukkareseptiä ja täytyy sanoa, että vaikka kaikki ovat hyvin, on tämä Safkaa 2 -kirjan resepti omaan makuuni sopivin. Ja opin kalttaamaan tomaatit. Siitä ei ollut mitään ennakkoluuloja, en vain ollut koskaan moista tehnyt. Ehkä maailman helpoin homma, laitetaan tomaatit kiehuvaan veteen kymmeneksi sekunniksi, otetaan ne pois ja kuoritaan. Kuoriminen toki edellyttää, että on muistettu vetää pieni ristinkaltainen viilto tomaatin kärkeen, se nimittäin helpottaa kuoren irrottamista.

Muutenhan tämä resepti on hyvin samanlainen eilisen reseptin kanssa. Sipulit, valkosipulit, kerma, simpukat jne, mutta samalla täysin erilainen. Edellisessä reseptissä kermasta tehtiin erillinen kastike, tässä simpukoita keitetään kermassa. Lopputulos on oikein maistuva ja näistä kolmeista kokeilemasta reseptistä mieluiten tekeisin ehkä tätä. En tosin tiedä syytä, mutta fiiliksen mukaan saattaisin tehdä noita edellisiäkin.

simpukat kermakastikkeessa tomaatin kanssa. toimii.

simpukat kermakastikkeessa tomaatin kanssa. toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *