Päivä 95 – kehuttu Chili con carne

Tää uudemman Safkaa-kirjan chili con carne -resepti on herättänyt paljon huomiota ja hehkutusta (sekä pienimuotoisen kokkailukiertueen ruokakaupoissa). Yleisin huomio mauna salaisuuden takeena on ollut, että jauhelihan sijaan tässä käytetään kokolihaa. Mutta huom, siitä huolimatta (ja osittain sen vuoksi) pilkkomista riittää.

Mä kelasin, että ei ehkä ollut fiksuinta ajatella tätä lounaaksi, koska ruoka on uunissa pari tuntia, mutta olin jo kutsunut vieraaksi kotikylän suuruuden, eikä tätä reseptiä pidä missään nimessä väheksyä sen ajan takia, sen verran hyvä tuo lopputulos on.

Okei, aluksi pilkotaan paprikaa, sipulia, chiliä ja valkosipulia. Sitten niitä paistetaan. Tässä vaiheessa mieleen puskee muistikuva ylitse pursuavasta padasta. No, onneksi tällä kertaa reunat riittivät (just ja just), kun paistettaessa vihannekset alkavat pehmentyä ja antavat tilaa lihalle. Seuraavaksi pilkottu liha (joo, sekin pilkotaan) ruskistetaan sopivan pienissä erissä pannulla ja viskotaan pataan sitä mukaan, kun kypsyvät. Kun kaikki liha on paistettu, pari desiä olutta pannulla auttaa saamaan maut talteen. Kiehauta ja lisää pataan. Kaikki valmista? No ei vielä, lisää tomaatit ja laita 180-asteiseen uuniin tunniksi (kansi päälle). Tunnin jälkeen lisää pavut ja anna olla vielä toinen tunti, tällä kertaa ilman kantta, pinta saa nätin tummuuden.

jos haluat pitää lihan pureskeltavana, ei ole pakko pitää sitä kahta tuntia uunissa, jos taas haluat hyvin mureaa lihaa, lisää aikaa, mutta varo kuivumista. Voi lämmittää parikin kertaa, jos koko satsi ei mene kerralla. No ehkä ei mene, sillä tää määrä on valtava! Ja valtavan hyvä!!

tää pataruoka paranee uunituksen avulla.

tää pataruoka paranee uunituksen avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *