Päivä 96 – Grillattu kukonpoika ja chimichurri-kastike

Eikös lehmä kuollessaan vaihda sukupuolta ja muutu häräksi? No, mä en useasta yrityksestäni huolimatta löytänyt kukonpojan koipia (pakasteessa olisi ollut kokonaisia kukonpoiki, mutta ajattelin, että se olisi liioittelua) ja ostin sitten näitä ylikasvatettuja kananpojankoipia, koska marinoinnin jälkeen en kuitenkaan osaisi erottaa.

Resepti neuvoo paistamaan grillipannussa ja siirtämään pannun sitten uuniin, mutta koska ulkona oli kesä, päätin hoitaa alkupaiston ihan grillillä. Lisäksi vastaan tuli karitsan karetta, jonka grillasin samalla, sillä kirja kertoi chimichurri-kastikkeen toimivan erityisesti grillatun lihan kanssa.

resepti on tarkoitetu neljälle

6-8 kukonpojan koipea

marinadi
3 valkosipulinkynttä
3 oksaa rosmariinia
1 luomusitruuna
1 rkl kuivattua chiliä tai chilipulveria
½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa koivet kahtia. hakkaa valkosipuli ja rosmariini hienoksi, heitä kulhoon. Raasta mukaan sitruunan keltainen kuori ja purista sitruunasta mehu. Sekoita ja lisää kulhoon loput raaka-aineet.
Laita koivet marinadiin. Ne saavat marinoitua puolisen tuntia huoneenlämmössä.
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kuumenna grilli- tai paistinpannu todella kuumaksi (tai käytä esim hiiligrillin suoraa lämpöä).
Grillaa koipia kolmisen minuuttia molemmilta puolilta, kunnes saavat kunnon rusketusraidat.
laita grillipannu koipineen kuumaan uuniin n 25 minuutiksi.
Kääntele lihoja välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Tarjoile Chimichurri-kastikkeen kera

Chimichurri-kastike tää ohje kannattaa laittaa talteen, on nimittäin hyvää kesän grillattaville

3 valkosipulinkynttä
½ sipuli
1-2 punaista chiliä
½ punaista paprikaa
1 nippulehtipersiljaa
1 nippu tuoretta oreganoa (tai  rkl kuivattua oreganoa)
½ dl punaviinietikkaa
½ dl vettä
½ tl suolaa (joo, puolikas teelusikallinen, jos silmät pomppii noilla riveillä)
1 dl oliiviöljyä
mustapippuria

Pilko valkosipuli, sipuli, chili, paprika, lehtipersilja ja oregano
Sekoita kulhossa sipuli, valkosipuli ja chili
Kiehuta punaviinietikka, vesi ja suola ja kaada neste kulhoon. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia
Lisää paprika ja pilkotut yrtit.
kaada sekaan oliiviöljy, sekoita ja maista. Mausta tarvittaessa.

 

Erittäin hyvät yhdessä. Toimii ainakin kanan ja lampaan kanssa.

kanat ja lampaat voi vaikku hukuttaa tohon chimichurriin, on se niin hyvää.

kanat ja lampaat voi vaikku hukuttaa tohon chimichurriin, on se niin hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *