Päivä 98 – Karitsanpaisti valmistuu odotellessa

Kyllähän tätä karitsa-asiaa ja ajankohtaa funtsittiin jo aiemminkin, mutta lammassafkat sopivat hyvin ja tämän päivän reseptiin päädyin oikeastaan vasta lihatiskille selvittyäni. Lampaankieliä ei nimittäin ollut tarjolla, mutta tiskissä oli karitsanpaistia Ahvenanmaalta. Sehän oli sillä selvä.

Tietysti tää karitsanpaisti sopii vaikka pääsiäispöytään, mutta sellainen aika on luvassa vasta ensi vuonna. Enkä edes aio leikkiä pääsiäistä. Ei ne varmaan jossain Uudessa Seelannissakaan sellaista mieti, että onko pääsiäinen, kun niillä ei ole muuta kuin lampaita. Ja joku Saruman.

Mutta siis tää karitsan valmistaminen on kyllä helppo homma. Koipeen hierotaan suolaa, pippuria, voita ja yrttejä. Sitten muutama viilto ja viiltoihin laitetaan halkaistut valkosipulinkynnet. Pinnalle vielä reipas loraus oliiviöljyä ja uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi kiertoilmalle 200 asteeseen.

Tässä välissä onkin hyvä hetki kuoria ja pilkkoa perunat. Kun paisti on ollut uunissa sen parikymmentä minuuttia, perunat sekaan ja niitä pyöritellään hetki paistinrasvassa. Uunin lämpötila hieman alemmaksi (150 astetta) ja 45 minuutin kuluttua paitsi on jokseenkin valmis. Huonompi homma tietty saattaa olla, että perunat eivät ole. Tässä siis on hieman merimiespihvin oireita, mutta annoin pottujen olla hieman kauemmin, kun paisti odotti foliossa.

Ja ai saakeli, että on hyvää! Keksinpä vielä, että tuosta saa vaikka tehtyä mainioita voikkareita kesäretkelle.

Hei, tää on myös hyvää, esim Fenkoli-minttusalaatin kanssa.

tästä saa kesäiltaan mahtavan aterian isommallekin jengille!

tästä saa kesäiltaan mahtavan aterian isommallekin jengille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *