Helmikuun treenipäiväkirja näyttää edistystä

Otsikko ei sinänsä johda harhaan, mutta kuu alkoi hieman harmittavasti; olin ensimmäisen pitkän lenkin jälkeen noin viikon ajan melko flunssaisissa tunnelmissa, enkä päässyt harjoittelemaan. Ehkä se kuitenkin päättyi paremmin päin, sillä jo kuun kolmantena maanantaina juoksin ensimmäisen a) yli kolmen tunnin ja b) yli 30 kilometrin lenkin sitten Amsterdamin maratonin. Ohjelmassa oli viikottainen pitkä lenkki ja koitin pitää siitä kiinni. Olin myös todella pettynyt, jos en pystynyt juoksemaan vaadittua matkaa. Tosin pitkien lenkkien ja kylmän ilman yhteisvaikutuksesta treenin jäkeen saatoin palella todella kauan ja energia oli loppu, että suihkun jälkeen oli pakko mennä sänkyyn tärisemään horkassa joksikin aikaa.

kuun alku oli loskainen

kuun alku oli loskainen

kävin piikkikengät jalassa pitkällä lenkillä

kävin piikkikengät jalassa pitkällä lenkillä

ei olisi pitänyt mennä niillä piikkikengillä mihinkään

ei olisi pitänyt mennä niillä piikkikengillä mihinkään, ensimmäinen rakko yli vuoteen.

poikkeavilla reiteillä, Herttoniemestä Espooseen

poikkeavilla reiteillä, Herttoniemestä Arabianrannan kautta Espooseen. Parta taisi olla muhkeimmillaan.

Kiertoharjoittelua Core Trainersilla

Kiertoharjoittelua Core Trainersilla

lenkkipolkujen erilaisuus samalla lenkillä Munkkiniemen...

Lenkkipolkujen erilaisuus samalla lenkillä Munkkiniemen…

...ja Hietarannan välillä. Tämä oli vielä rannan puolella.

…ja Hietarannan välillä. Tämä oli vielä rannan puolella.

Eka kolmekymppinen lenkki aikoihin!

Eka kolmekymppinen lenkki aikoihin!

Pitkät lenkit vaativat kunnon palautukset. Olen käynyt hieronnassa taikuri Tuukan putiikissa ja eräänä päivänä Tuukka esitteli uutta hankintaansa, NormaTecin kompressiohousuja. Fiilis oli kuin Nick Parkin elokuvasta, mutta tuon jälkeen olisin voinut lähteä lenkille heti. Onneksi piti mennä lounaalle.

Tuukka pisti uudet housut testiin.

Tuukka pisti uudet housut testiin ja Joonas nappasi kuvan

Lenkkipolut Laurinlahdessa olivat vielä jäisiä, tätä alamäkeä ei juostu

Lenkkipolut Laurinlahdessa olivat vielä jäisiä, tätä alamäkeä ei juostu

Ja niin, painoasiat. Paino nimittäin putosi tammikuun jäljiltä heti pari kiloa ja helmikuun aikana vielä kilon lisää, helppo keino numero kaksi: päätin jättää arki-iltaisen olutpullollisen pois. Tapanani on ollut nauttia ruoka olutpullollisen kera, nyt nautin sitten vaikka vichyn kanssa. Viikonloppuna voi ottaa sen oluen, jos tuntuu siltä.

Helmikuun tilastot näyttävät tältä:
Treenejä 20
Kilometrejä 215, joista tiellä 158
Kamalin treeni oli kuun lopussa Joonaksen kanssa (tai siis perässä) juostu 40min/7,8km. Kaveri hölkytteli edellä, jutteli niitä näitä ja huusi aina välillä, että lujempaa. TUlipahan testattua maksimia.

keskivauhti oli hieman parantunut, mentiin n 5.50 hujakoilla noissa kilometrivauhdeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *